Snackspert kraakt eten Sprookjeswonderland af, ‘blijkbaar is er iets fout gegaan’

ENKHUIZEN – Eke Bosman, op Instagram beter bekend onder de naam de Snackspert gaat heel Nederland door om snacks te testen van snackbars en pretparken. Zo kwam Bosman ook in Sprookjeswonderland in Enkhuizen terecht en testte daar het eten. En daar was de Snackspert nu bepaalt niet lovend over. Met ruim 111.000 volgens op Instagram is Bosman wel iemand die veel invloed heeft.

Bosman schrijft op Instagram: “Sprookjeswonderland in Enkhuizen is een heel fijn pretpark voor kleine kinderen en vooral als je niet de drukte van de Efteling wil, al heb ik me wel laten vertellen dat de snacks daar tegenwoordig echt knallen zijn. Maar goed, we zijn in Enkhuizen nu. Sprookjeswonderland dus. Ik moet je zeggen, wat is de kwaliteit van eten daar behoorlijk laag. Zo zonde van zo’n leuk pretpark, maar dat je echt hele gare broodjes verkoopt en zonder enige liefde je snacks frituurt, vind ik oprecht jammer. En dat terwijl de meeste mensen toch moeten eten, want een pretpark doe je niet in een uurtje. Dan moet je je publiek verwennen, vind ik. De frietpatat is slap, gebakken in oud frituurvet en de frikandel heeft daar ook veel te lang in gelegen, als een verschrompelde lul die op sterk water is gezet. De smaak is prima hoor, maar elke hap voelt als een slechte pass van Mark Flekken. Facepalmen tot de max. Ik kom zeker terug, omdat het daar echt leuk is, maar voortaan neem ik m’n eigen eten mee.

In een reactie zegt Mathijs de Vries van Sprookjeswonderland : “Wij frituren uitsluitend in Remia maXimum vloeibaar frituur vet, volgens Remia zelf de beste frituurvet op de Nederlandse markt en dé standaard voor verantwoord frituren (bron: www.remiaprofessioneel.nl/producten/frituurvetten-en-olien/vloeibaar/remia-frituurvet-maximum-emmer-10-l). Daarnaast worden onze frietjes en snacks altijd gescheiden gebakken. De gepaneerde snacks worden ook nog eens gescheiden gebakken van de ongepaneerde snacks. Dit alles om mensen met voedselallergieën zoveel mogelijk tegemoet te komen.”

Tijdig vet vervangen

Volgens De Vries is het streven van Sprookjeswonderland om altijd tijdig het frituurvet te vervangen waarbij het moment van vervangen afhangt van de hoeveelheid snacks wat er in gebakken is en de tijd die het vet in gebruik is geweest. “Blijkbaar is dit op de dag van het bezoek van dhr. Bosman verkeerd ingeschat. Wij zullen hier nog beter op letten. Gelukkig is dhr. Bosman wel positief over de rest van het park en als hij nog een keertje terug komt zijn er meerdere, en zelfs een overdekte picknickplaats, waar hij zijn eigen krentenbol kan opeten!” aldus Mathijs de Vries

Eén gedachte over “Snackspert kraakt eten Sprookjeswonderland af, ‘blijkbaar is er iets fout gegaan’

Geef een reactie