Vliegveld Lelystad ziet opening door andere vliegroutes, mogelijk meer over West-Friesland

ENKHUIZEN – De luchthaven is door de zeer omstreden vliegroute over Overijssel en het Lemelerveld en het stille Vechtdalgebied nog steeds niet open voor gebruik. Schiphol wil Lelystad gaan gebruiken als luchthaven voor chartervluchten en Schiphol zelf voor de reguliere vluchten en overstappers.

Van uit het kabinet kwam al eerder de eis dat de luchthaven een oplossing moest gaan vinden en deze is nu waarschijnlijk gevonden. De luchthaven zelf hult zichzelf in nevelen welke routes dit zullen zijn maar de kans is groot dat landend en opstijgende vliegtuigen meer over het IJsselmeer en West-Friesland zullen gaan vliegen waardoor Enkhuizen en de gemeente Medemblik meer met geluidsoverlast te maken gaan krijgen.

Wanneer het kabinet een beslissing gaat nemen hangt helemaal af van de Tweede Kamer, als deze akkoord geeft om een beslissing te nemen dan mag het huidige demissionaire kabinet de knoop doorhakken.

Vliegveld Lelystad is de afgelopen jaren voor vele tientallen miljoenen euro’s aangepast om chartervluchten te kunnen gaan uitvoeren, ook het personeel staat al jaren niets te doen.

Geef een reactie