Weerbericht Enkhuizen: buien met onweer, ook ruimte voor de zon

ENKHUIZEN – Vanochtend schijnt af en toe de zon, maar vallen er plaatselijk ook buien, waarbij het soms even onweert. In het noorden vallen de meeste buien en is de zon het minst te zien. De wind waait boven land eerst uit het zuiden en is zwak, maar geleidelijk neemt hij toe naar matig en gaat hij uit het westen waaien. Langs de noordkust waait het matig en later af en toe vrij krachtig. Vanmiddag zijn er in de oostelijke helft enkele stevige buien, plaatselijk met onweer. In de loop van de middag trekken de buien weg en breekt van het westen uit de zon steeds vaker door. De maximumtemperaturen lopen uiteen van 17°C op de Wadden tot 21°C in het zuiden. De wind is meest matig en komt uit het westen.

Vanavond is het droog en zonnig. De wind draait van het westen naar het zuidwesten en is langs de kust matig tot vrij krachtig, landinwaarts neemt de wind af naar zwak.

Komende nacht gaat het geleidelijk van het zuidwesten uit flink regenen. De minima liggen tussen 10°C in het noordoosten tot 14°C in het zuidwesten. Landinwaarts staat een matige wind uit het zuiden. Langs de kust waait eerst een vrij krachtige en later krachtige wind uit het zuidwesten, windkracht 6.

Morgenochtend is het bewolkt en regent het. Alleen in het noordoosten is het eerst nog even droog. De zuidwestelijke wind is matig en langs de westkust krachtig en mogelijk even hard, windkracht 6-7. Morgenmiddag is het bewolkt en regent het van tijd tot tijd. Vooral in het zuiden en noordoosten regent het flink door. Plaatselijk valt er daar over de hele dag genomen 20-30 mm. Daarbij wordt het niet veel warmer dan 18°C. De wind komt uit het zuidwesten en is matig, langs de westkust (vrij) krachtig, windkracht 5 of 6. Langs de Zeeuwse kust kan het eerst nog hard waaien met windkracht 7.

Morgenavond blijf de bewolking overheersen en is het eerst nog overal nat. In het midden en zuiden wordt het in de loop van de avond geleidelijk droger. In het noorden trekken er enkele stevige buien over, mogelijk met onweer. De zuidwestenwind is matig en langs de Zeeuwse kust (vrij) krachtig, windkracht 5 of 6. (Bron: KNMI)

Geef een reactie