Weerbericht Enkhuizen: Vandaag een enkele bui, maandag veel regen

ENKHUIZEN – Vanochtend is het half tot zwaar bewolkt en komt er met name in het westen en later ook in het noorden een enkele bui voor. De wind komt uit het zuidwesten en is matig, aan de westkust vrij krachtig tot krachtig. Vanmiddag trekken de buien naar het oosten weg en is de zon steeds vaker te zien. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 19°C in het noorden tot 22°C in het zuidwesten. De wind draait naar het westen en is matig tot vrij krachtig, langs de kust krachtig, windkracht 6.

Vanavond neemt de bewolking toe en gaat het van het zuidwesten uit op steeds meer plaatsen regenen. De wind draait naar het zuidwesten en neemt af naar zwak tot matig, langs de westkust blijft deze vrij krachtig tot krachtig.

Komende nacht trekt de regen naar het noordoosten over het land. Het koelt af naar ongeveer 16°C. De zuidwestenwind is matig, langs de kust en boven het IJsselmeer krachtig, kracht 6.

Morgenochtend is het bewolkt en regent het van tijd tot tijd. De zuidwestenwind is matig, langs de kust en boven het IJsselmeer krachtig, windkracht 6. Langs de westkust af en toe hard, windkracht 7. Morgenmiddag is het bewolkt en regent het vrijwel overal. De maximumtemperatuur ligt rond 19°C. De wind komt uit het zuidwesten en is matig, langs de kust en boven het IJsselmeer krachtig, kracht 6. Langs de westkust af en toe hard, kracht 7.

Morgenavond is het bewolkt en regent het op veel plaatsen. De zuidwestenwind neemt langs de kust geleidelijk af naar vrij krachtig, landinwaarts is de wind meest matig. (Bron: KNMI)

Geef een reactie