Weerbericht Enkhuizen: zomers warm, in de nacht naar zondag code geel voor zware windstoten

In de nacht naar zondag en zondagochtend is er aan zee en in het Waddengebied kans op zware windstoten van 75-90 km/u, met mogelijk hinder voor verkeer en buitenactiviteiten. De wind waait uit het zuidwesten en neemt in de tweede helft van zondagochtend weer iets af.

ENKHUIZEN – Vanochtend is het half tot zwaar bewolkt en op de meeste plaatsen droog, in het zuidoosten kan en bui voorkomen, mogelijk met onweer. De zuidwestenwind is matig, aan de noordwestkust (vrij) krachtig, windkracht 5 tot 6. Vanmiddag is het half tot zwaar bewolkt. De kans op een bui neemt in de loop van de middag toe. Mogelijk dat aanvankelijk in het (uiterste) oosten en zuidoosten plaatselijk een nog stevige onweersbui tot ontwikkeling komt met windstoten van 50-60 km/uur. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 22°C aan zee tot plaatselijk 27°C in het oosten. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig. Aan de kust en op het IJsselmeer is de wind (vrij) krachtig, windkracht 5-6.

Vanavond komen er verspreid over het land eerst nog enkele buien voor, in het oosten mogelijk met onweer. In de loop van de avond bewegen de meeste buien noordoostwaarts weg en klaart het op maar langs de westkust kan later weer een bui ontstaan. De zuidwestenwind is matig, aan zee en boven het IJsselmeer neemt de wind toe naar krachtig, later mogelijk hard, windkracht 6-7.

Komende nacht komt er vooral in het westen en noordwesten plaatselijk een bui voor. De minimumtemperatuur ligt rond 16°C. De zuidwestenwind is boven land matig, aan zee en boven het IJsselmeer wordt de wind krachtig tot hard, windkracht 6-7. In het noordwestelijk kustgebied wordt de wind stormachtig, windkracht 8 met zware windstoten van 75-90 km/uur.

Morgenochtend schijnt de zon geregeld en vooral in het westen en noorden komen enkele buien voor. Boven land is de zuidwestenwind vrij krachtig, aan zee en boven het IJsselmeer krachtig tot hard, windkracht 6-7. In het noordwestelijk kustgebied is de wind eerst stormachtig, windkracht 8 met zware windstoten van 75-90 km/uur. Morgenmiddag is het half tot zwaar bewolkt met vooral landinwaarts mogelijk enkele buien. De middagtemperatuur ligt rond 23°C. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer krachtig tot hard, windkracht 6-7.

Morgenavond is het half tot zwaar bewolkt. In het zuiden en oosten komt plaatselijk nog een bui voor. De zuidwestenwind is matig, aan zee en boven het IJsselmeer is de wind matig tot vrij krachtig. (Bron: KNMI)

Geef een reactie