Weerbericht Enkhuizen: zon en wolken wisselen elkaar af, ook kans op een bui

ENKHUIZEN – Vanochtend schijnt de zon af en toe en komen er vooral in het westen en noorden enkele buien voor, met kans op onweer. De zwakke wind neemt toe naar matig en gaat uit het westen waaien. Vanmiddag is het half tot zwaar bewolkt. Er trekken enkele buien van west naar oost over het land, met kans op onweer en windstoten tot 60 km/u. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 18°C in het noorden tot 23°C in het zuiden. De wind komt uit het westen en is matig . Vanavond klaart het van het westen uit op. In het oosten komen eerst mogelijk nog enkele buien voor, met daarbij een kleine kans op onweer. Er staat een matige wind uit een westelijke richting.

Komende nacht is het overwegend droog maar in het westen kan lokaal een bui voorkomen. Er staat weinig wind, in het Waddengebied is de wind westelijk en matig. De minimumtemperatuur ligt vlak aan zee rond 14°C, verder landinwaarts rond 10°C.

Morgenochtend is het wisselend bewolkt met ook regelmatig zon. Tegen het eind van de ochtend ontstaan, vooral in het noorden en westen, enkele buien. De wind wordt overal zuidwest en is overwegend matig. Morgenmiddag is het in het noorden bewolkt met af en toe regen of een bui. In het zuiden blijft het overwegend droog met af en toe zon. De middagtemperatuur komt in gebieden met neerslag niet boven de 18°C, in het zuidoosten kan het nog 22°C worden. De zuidwestenwind is matig maar neemt in de loop van de middag langs de westkust toe naar vrij krachtig.

Morgenavond blijft de bewolking overheersen. Met uitzondering van het zuiden regent het op de meeste plaatsen. De wind draait naar zuid tot zuidwest en is matig, vlak aan zee vrij krachtig en in het Waddengebied later krachtig. (Bron: KNMI)

Geef een reactie