Weerbericht Enkhuizen: zonnig en warm

ENKHUIZEN – Vanochtend is er veel zon met in het Waddengebied en het noordoosten mogelijk eerst nog een bui. De wind komt uit het zuidwesten en is matig. Vanmiddag komt er meer bewolking, maar het blijft vrijwel overal droog. De maximumtemperatuur ligt tussen 21°C op de Wadden en 27°C in het zuidoosten. De wind is zwak tot matig en gaat geleidelijk uit oost tot zuidoost waaien. Vanavond is het half tot zwaar bewolkt en het blijft vrijwel overal droog. De wind is zwak tot matig uit oost tot zuidoost. Aan zee wordt de wind later vrij krachtig, mogelijk krachtig aan de noordwestkust en boven het IJsselmeer.

Komende nacht kan er plaatselijk een bui voorkomen. Op de meeste plaatsen blijft het echter droog. De minimumtemperatuur ligt rond 17°C. De wind is meest matig, waait eerst uit zuidoost en later uit zuidwest.

Morgenochtend is het half tot zwaar bewolkt en op de meeste plaatsen droog. De wind uit het zuidwesten is matig, aan de noordwestkust (vrij) krachtig, windkracht 5 tot 6. Morgenmiddag is het half tot zwaar bewolkt. De kans op een regen- of onweersbui neemt in de loop van de middag toe. Mogelijk dat er in het (uiterste) oosten en zuidoosten een aantal stevige onweersbuien tot ontwikkeling komt, met hagel en/of (zware) windstoten. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 22°C aan zee tot plaatselijk 27°C in het oosten. De wind komt uit het zuidwesten en is meest matig, aan de kust en op het IJsselmeer (vrij) krachtig, windkracht 5-6.

Morgenavond komen er verspreid over het land eerst nog enkele regen- en onweersbuien voor. In de loop van de avond bewegen de meeste buien noordoostwaarts weg en klaart het op. De wind komt uit het zuidwesten en is matig, aan zee en boven het IJsselmeer neemt de wind toe naar krachtig, later mogelijk hard, windkracht 6-7. (Bron: KNMI)

Geef een reactie