Weerbericht Enkhuizen: zonnig, zomerswarm vanavond en nacht kans op een bui

ENKHUIZEN – Vanochtend schijnt op veel plaatsen de zon, in het noorden is er meer bewolking. Het blijft overal droog. De wind draait in de loop van de ochtend van zuidoost naar zuidwest en is matig, langs de kust op het IJsselmeer af en toe vrij krachtig. Vanmiddag zijn er perioden met zon en is het droog. De maximumtemperaturen liggen tussen 23°C aan zee tot plaatselijk 32°C in het zuidoosten. De wind komt uit het zuidwesten en is matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig.

Vanavond neemt de bewolking later toe en aan het einde van de avond komen er plaatselijk enkele buien tot ontwikkeling. Daarbij is vooral in het oosten en zuidoosten onweer mogelijk. Boven land staat er een zwakke tot matige wind uit richtingen tussen westen en noordwest. Langs de kust en op het IJsselmeer staat er een matige tot vrij krachtige wind uit west tot zuidwest.

Komende nacht trekken de (onweers)buien geleidelijk oostwaarts weg en later wordt het van het westen uit op de meeste plaatsen droog. Het koelt af naar ca. 16°C. De zuidwestenwind is matig, aan de kust en boven het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig, 5-6 Bft.

Morgenochtend is er aanvankelijk vrij veel bewolking maar geleidelijk breekt de zon steeds vaker door. Wel kan er een bui voorkomen. Er staat een matige, aan de kust vrij krachtige zuidwestenwind. Morgenmiddag zijn er zonnige perioden en op een enkele bui in het noordoosten na blijft droog. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 20°C aan zee tot 24°C in het zuidoosten. De wind wordt westelijk en is matig, langs de kust vrij krachtig.

Morgenavond kan er in het noordelijk kustgebied een enkele bui voorkomen maar op de meeste plaatsen blijft het droog. Er staat een matige, aan de kust vrij krachtige, west tot zuidwestenwind. (Bron: KNMI)

Geef een reactie