Weg met die betonnen tuinen in Enkhuizen, groen is beter voor de flora en fauna

ENKHUIZEN – Maak jij meer plaats voor groen in en rondom je huis? Lever je tegels in en krijg een gratis paar tuinhandschoenen. Gemeente Enkhuizen doet mee aan het NK Tegelwippen. Op deze manier wil Enkhuizen de gemeente nog groener maken. Pak jij de handschoen op?

Op 21 maart klonk het startsein van het NK Tegelwippen, en dat is een ware Westfriese strijd aan het worden. Enkhuizen strijdt samen met, maar ook tegen de gemeenten Stede Broec, Drechterland, Medemblik en Hoorn. Hoewel de gemeenten gewoonlijk vriendschappelijk met elkaar omgaan, zijn ze nu fanatiek. Welke gemeente wipt de meeste tegels?

Steen

Steen eruit, gratis tuinhandschoenen

Op zaterdag 24 juni organiseren de SED-gemeenten weer mooie acties in de regio. Op de gemeentewerf op De Tocht 10 in Bovenkarspel delen ze gratis tuinhandschoenen uit in ruil voor ingeleverde tegels. Goed om te weten: alle inwoners van zowel Stede Broec, Enkhuizen als Drechterland kunnen deze dag van 10 uur tot 12 uur terecht. Daarnaast kan het zomaar zijn dat je tegels in ontvangst worden genomen door wethouders Fione de Vos-Janssen en Nico Slagter, die ook aanwezig zullen zijn.

Kom langs en zet deze actie naar je hand! Vergeet de tegels niet op te geven via Meedoen – NK Tegelwippen (samen met een foto van voor- en na het tegelwippen). Aan het eind van het NK Tegelwippen maken inwoners die hun (gevel)tuin transformeren kans op de Publiekswipper award en aantrekkelijke prijspakketten.

Meer groen helpt tegen hitte- en wateroverlast

Het NK Tegelwippen is niet alleen een leuke wedstrijd, het heeft ook serieus doel. Steeds vaker hebben we in Nederland te maken met heftige hoosbuien en langdurige droogte en hitte. Als tegels worden vervangen door groen, help je mee tegen wateroverlast: water stroomt dan beter weg. Ook zorgt meer groen voor verkoeling tijdens langdurige hitte in de zomermaanden. En tot slot: meer groen maakt je (gevel)tuin of hofje in de buurt een stuk gezelliger!

Meer informatie

Wil je op de hoogte blijven van groene acties in de SED-gemeenten? Houd dan de Facebookpagina in de gaten of meld je aan voor de digitale nieuwsbrief. Wil je inspiratie opdoen voor het vergroenen van je tuin? Ga dan naar www.nk-tegelwippen.nl.

Geef een reactie