West-Frisia in Olympia’s Tour

WEST-FRIESLAND – West-Frisia staat een zeer fraaie uitdaging te wachten. De eliteploeg van de West-Friese equipe staat op woensdag 20 maart aan het vertrek van de 70ste editie van Olympia’s Tour. De grootste amateur wielerkoers van Nederland komt in 2024 naar Medemblik. De volledig West-Friese etappe vormt voor de West-Frisianen een mooi decor om voor eigen publiek te shinen.

De bijna 150 kilometer lange openingsrit met start en finish in Medemblik voert onder ander langs Andijk, Enkhuizen, Venhuizen, Schellinkhout, Westwoud, Hauwert en Opperdoes. Het is voor de eerste maal in tien jaar tijd dat de rittenkoers Noord-Holland aandoet.

De West-Friese formatie, net teruggekeerd van een trainingskamp in het Spaanse Girona, brengt een gemêleerde ploeg aan het vertrek. Belofte Pim Fransen liet zich al opmerken. De jonge Andijker snelde  reeds naar de tweede stek in de Spaanse klassieker Campionat Sabadell. Hij moest in de zware koers enkel een Russische ex-prof voor laten gaan. Samen met elite-renner Jesse de Rooij uit Hoorn vormt  Fransen het West-Friese gedeelte uit de ploeg. Ook Oosthuizer Tijs Dekker is een bekende in de regio.

De ploeg wordt aangevuld met Aldert van de Veen en Mike Dogterom. Beide Friezen zullen vanaf dag twee in de vijfdaagse een voor hun meer bekend terrein voorgeschoteld krijgen. De zeskoppige formatie wordt gecompleteerd door de Noor Olav Hjemsaeter. De nieuwkomer bereidt zich momenteel voor op het Griekse eiland Rhodos, waar hij een aantal mooie uitslagen in internationale koersen noteerde.

Foto aangeleverd

Geef een reactie