Wethouders op bezoek bij de Voedselbank West-Friesland in Hoorn, kregen een kijkje achter de schermen.  

ENKHUIZEN De voedselbank West-Friesland zamelt voedsel in en zorgt dat het terecht komt bij de mensen die het echt nodig hebben. Zo helpt de voedselbank daar waar het nodig is. Wethouders Win Bijman en Wim Hoogervorst bezochten vorige week Voedselbank West-Friesland in Hoorn en kregen een kijkje achter de schermen.  

Donaties

Veel bedrijven, verenigingen en ook particulieren steunen de voedselbank door het doneren van voedsel en geld. Veel verse groenten en fruit komen van tuinders. Vanuit distributiecentrum Amsterdam worden de voedselbanken in de regio voorzien van voedsel.

Leonie Sipkens, voorzitter van de voedselbank, vertelde de wethouders dat vorig jaar het aantal aanmeldingen toenam door stijging van de energieprijzen. De laatste maanden is het aantal klanten afgenomen. De voedselbank West-Friesland ondersteunt nu ongeveer 75 huishoudens.

Vrijwilligers

Bij de voedselbank in West-Friesland werken 65 à 70 vrijwilligers in de volgende teams: secretariaat, intake, magazijn en uitdeel. In West-Friesland zijn 5 uitgiftepunten: Medemblik, Hoogwoud, Grootebroek, Avenhorn en Hoorn. Wilt u helpen? Dat kan. Door voedsel of geld te doneren of vrijwilliger te worden. Kijk voor meer informatie op voedselbankwf.nl.

Hulp nodig?

Kunt u wel wat hulp gebruiken? U kunt een voedselpakket aanvragen via voedselbankwf.nl. Een verwijzing is niet nodig. Op de website vindt u ook meer informatie over de toekenningscriteria en de procedure. Aan de hand van financiële gegevens beoordeelt de voedselbank of u in aanmerking komen voor een voedselpakket. De ondersteuning duurt maximaal drie jaar.

Geef een reactie