Workshops voor patiënten met kanker op 25 en 30 september in het Dijklander Ziekenhuis

Om patiënten met kanker nóg beter te ondersteunen, organiseert het Dijklander Ziekenhuis deze maand twee workshops.  

HOORN – Look Good…Feel Better. Op maandag 25 september van 10.00 – 13.00 uur wordt, in samenwerking met Stichting Look Good…Feel Better een workshop gehouden over huidverzorging en make-up. De workshop vindt plaats in het ziekenhuis in Hoorn. Tijdens deze workshops krijgen deelnemers tips en adviezen over de verzorging van het uiterlijk en gaan zij zelf aan de slag. ‘Kanker en de behandelingen daarvan hebben vaak grote gevolgen voor het uiterlijk.

Workshops

Veel mensen verliezen hun haar of krijgen te maken met huid- en nagelproblemen. Alhoewel dit vaak tijdelijke verschijnselen zijn, is extra aandacht en zorg voor deze veranderingen belangrijk voor het welzijn van de patiënt.’ Aldus Annita van der Meulen, Teamcoördinator en gespecialiseerd verpleegkundige oncologie van het Dijklander Ziekenhuis. De Stichting Look Good…Feel Better organiseert deze workshops door het hele land. Zie ook lookgoodfeelbetter.nl voor meer informatie. De workshop is inclusief lunch en er zijn nog plekken beschikbaar. Aanmelden kan tot 1 week van te voren via lookgoodfeelbetter@dijklander.nl.

Eten met Smaak

Op zaterdag 30 september organiseert het Dijklander Ziekenhuis een proeverij ‘Eten met Smaak’. Tijdens deze proeverij leren de koks van het Dijklander Ziekenhuis patiënten die chemotherapie krijgen in twee uur óf en hóe je smaak kunt sturen. Patiënten onder behandeling merken namelijk vaak dat hun eten door de chemotherapie niet meer smaakt zoals voorheen. Ze ervaren smaakverlies of hun smaak vermindert of is veranderd. Tijdens de proeverij leren patiënten hun persoonlijke smaakprofiel ontdekken. Annita: ‘Met deze workshop hopen we een positieve bijdrage te kunnen leveren aan de smaakbeleving zodat patienten weer kunnen genieten van eten én sterker zijn voor de volgende behandeling.’
Omdat samen genieten minstens zo belangrijk is, mogen partner, vriend of vriendin mee op smaakontdekkingsreis. De proeverij is van 16.00 tot 18.00 uur in het ziekenhuis in Purmerend. Aanmelden voor deze workshop is mogelijk via etenmetsmaak@dijklander.nl. Vermeld daarbij contactgegevens, de datum van deelname, het aantal personen en eventuele dieetwensen.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over onze workshops en bijeenkomsten op www.dijklander.nl/agenda

Geef een reactie