Bezoek de Garden tijdens Open Tuinen Dag op 17 juni

ENKHUIZEN – Speciaal voor de Open Tuinen Dag opent de Garden al op 17 juni de poorten voor bezoekers. Tuinliefhebbers halen hun hart op in deze ontdekkingstuin naast de historische Koepoort. Een primeur, want de Garden gaat officieel pas vanaf 1 juli open. Groei en Bloei Enkhuizen organiseert deze tuinenroute in samenwerking met diverse buitenlocaties in en rond Enkhuizen.

In de Garden maakt het publiek kennis met de groei en bloei van groenten, bloemen en kruiden. Nog voor ze verpakt in handzame zakjes en pakjes, in de schappen van de supermarkt liggen. Het is lente en alles is vers geplant. De relatief jonge planten zijn nog niet volgroeid. Pas als de ontdekkingstuin op 1 juli officieel open is, staat alles in volle bloei. De Open Tuinen Dag geeft een mooie inkijkje in het groeiproces en wat er komen gaat.

Leuk en leerzaam

Een trots team van vakkundige vrijwilligers wendt hun kennis en kunde aan om de Garden te laten groeien en bloeien tot dé ontdekkingstuin voor liefhebbers van tuinieren. Voor een leuk uitje in de vrije natuur, met een educatief karakter.  

“In de Garden laten we zien wat onze grond te bieden heeft en welk belang het dient voor de voedselketen, een gezonde leefomgeving en toename van biodiversiteit. Leuk en leerzaam voor iedereen. Of je nu liefhebber bent van tuinieren of met je gezin erop uit wilt.”

In de zomer geniet je er van exotische bloemen tot vergeten groenten. Een moestuin met de groenten uit onze maaltijden, een proeftuin met kruiden die we kennen uit potjes en zakjes. En een showtuin met de mooiste bloemen. Doe inspiratie op voor de eigen tuin, zie hoe gewassen groeien, ontdek groenten die onze voorouders op het menu hadden en maak kennis met experts op het gebied van telen en zaadveredeling.

Andere tuinen langs de route

Naast de Garden zijn er diverse andere tuinen te bekijken. Zo staan de insectentuin aan het Westeinde 166, de gezamenlijke tuin in het Romeinhof, beide in Enkhuizen, de Groene Wintertuin aan de Nijenburg 2 in Grootebroek en de Mediteranentuin aan de Hoofdstraat 123 in Bovenkarspel op het programma. Ook het pand van Historisch Stede Broec in Grootebroek is samen met de tuin vrij te bezoeken en vormt de startlocatie van deze ontdekkingstocht.

Openingstijden en bereikbaarheid

De Garden is op 17 juni open van 10.30 tot 16.00 uur en bevindt zich recht naast de Koepoort, halverwege de Randweg naar het spoor. Eenvoudig te bereiken per fiets of auto. Parkeren kan op de parkeerplaats van Syngenta, Westeinde 62 te Enkhuizen. Op het terrein van de Garden zelf mag niet worden geparkeerd.

Kijk voor meer informatie op www.degarden.nl en www.enkhuizen.groei.nl.

Geef een reactie