Brandweer Enkhuizen krijgt nieuwe hoogwerker van ruim 1 miljoen euro

ENKHUIZEN – De hoogwerkers binnen de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord zijn aan vervanging toe. De meesten zijn ruim ouder dan 10 jaar, die van Enkhuizen is zelfs 17 jaar oud en is afgeschreven. Naast de hoogwerker van Enkhuizen worden ook de hoogwerkers van Hoorn (13 jaar), Den Helder (12 jaar) en die van Alkmaar en Heerhugowaard (beiden 15 jaar) vervangen. De kosten voor het vervangen bedraagt ruim 6 miljoen euro.

Suzanne Moeskops, woordvoerder van de Veiligheidsregio laat aan deze website weten dat ook in Den Burg (Texel) een hoogwerker staat, maar die is nog maar drie jaar oud en wordt daarom nu niet vervangen. “Met de aanschaf van de vijf nieuwe hoogwerkers krijgen we een eenduidig wagenpark van in totaal zes hoogwerkers in Noord-Holland Noord. Dit maakt het mogelijk om ons vakbekwaamheidsprogramma eenduidig en efficiënt in te richten én zo vergroten we de uitwisselbaarheid van de hoogwerkers zelf. De nieuwe voertuigen voldoen bovendien aan de nieuwste hedendaagse techniek, evenals de nieuwste milieunormen voor zware voertuigen.”

Tekst loopt door onder de foto

Hoogwerkers waardevol

“Er is daarnaast goed gekeken naar bedieningsgemak, veiligheid en ergonomie. Bijvoorbeeld om zo goed mogelijk te kunnen helpen bij afhijsingen van patiënten, in samenwerking met onze ambulancecollega’s. Naast de inzet bij grote branden zijn hoogwerkers dus heel waardevol, nu en in de toekomst, aldus Moeskops.

Geef een reactie