D66 Enkhuizen, Medemblik en Hoorn: “Save the Date #vlaggenvooreuropa”

WEST-FRIESLAND – Op dinsdag 9 mei 2023 roept de pro-Europese partij D66 in Enkhuizen, Hoorn en Medemblik op tot het uithangen van de Europese vlag tijdens de ‘Dag van Europa’. Het belang van een samenwerkend en verenigd Europa wordt dagelijks ervaren door gebeurtenissen zoals de coronacrisis, de oorlog in Oekraïne, de energietransitie, de vluchtelingenstroom en de vrije handelsgrenzen binnen Europa. Het is dan ook van groot belang om het bestaan en de waarde van de Europese Unie te blijven onderstrepen.

Sinds de Tweede Wereldoorlog zorgt de Europese Unie voor vrede en stabiliteit op het Europese continent. Daarom roept D66 op om de Europese vlag op 9 mei 2023 buiten te hangen. De ‘Dag van Europa’ is in 1985 uitgeroepen om het bestaan en belang van de Europese Unie te benadrukken als middel om een goede levensstandaard voor alle burgers in Europa te garanderen.

Met de actie #vlaggenvooreuropa wil D66 het belang van Europa uitdragen en het gesprek hierover aangaan. De actie is bedoeld voor alle pro-Europese burgers, ongeacht politieke voorkeur. Hang de Europese vlag op 9 mei 2023 buiten, maak een leuke foto en deel deze op social media met hashtag #vlaggenvooreuropa.

D66 Enkhuizen, Hoorn en Medemblik vragen iedereen om mee te doen aan de actie en zo te laten zien dat Europa in ons hart zit. Laten we ons zichtbaar onderscheiden van nationalisten en populisten die aan de Europese verworvenheden knagen.

Noteer dinsdag 9 mei 2023 in je agenda en koop of bestel tijdig een Europese vlag om op die dag uit te hangen. Vlaggen zijn onder andere verkrijgbaar bij bouwmarkten en online bij websites zoals bol.com, fabervlaggen.nl en wereldvlaggen.nl.

Geef een reactie