Enkhuizer rijdt met dubbele snelheden dan toegestaan over Westfriese wegen, mag zich melden bij de rechter

ENKHUIZEN – De 26-jarige inwoner van Enkhuizen maakte het begin 2023 wel erg bont toen hij met 170 km/u over de Westfrisiaweg reed, waar 100 km/u het maximum is, met in zijn hand zijn mobiele telefoon en ondertussen het stopteken van de politie negerend.

Daar bleef het niet bij, de man presteerde het om met 140 km/u de oprit naar de A7 te nemen daar waar de maximumsnelheid 70 km/u is. Even later werd de man op de Provincialeweg geklokt op 110 km/u waar de limiet 50 km/u is om daarna over de Westfriese Parkweg 140 km/u te gaan rijden waar 50 km/u is toegestaan.

Gedurende deze rit remde de man plotseling en zonder enige aanleiding, haalde hij op het Keern in Hoorn met 100 km/u in en even verderop reed de man door het rode verkeerslicht en sloeg met 80 km/u links af waardoor fietsers van hun fiets moesten springen om een aanrijding te voorkomen.

De man werd staande gehouden door de politie, zijn rijbewijs werd ter plaatse in beslag genomen. Aankomende week mag de man zijn verhaal komen doen bij de politierechter in Alkmaar.

Geef een reactie