Klanten van Vandebron met zonnepanelen gaan honderden euro’s meer betalen per jaar

ENKHUIZEN – Bent u klant bij Vandebron en heeft u zonnepanelen waar u ook energie levert aan Vandebron, dan gaat u maandelijks tussen de 10 en 20 euro betalen voor het leveren van energie. Vandebron moet nu voor het overschot, vooral veroorzaakt door de enorme toename aan zonne-energie, kosten betalen, en die kosten zijn de afgelopen maanden sterk gestegen voor de energiemaatschappijen.

Deze gestegen kosten worden nu betaalt door de klanten zonder zonnepanelen, en om dit eerlijker te verdelen gaat Vandebron nu de bezitters van zonnepanelen ook een bedrag in rekening brengen. De verwachting is dat nu Vandebron deze stap heeft gezet binnenkort ook de andere energiemaatschappijen deze stap zullen gaan zetten.

Kim Verdouw CFO van Vandebron legt uit dat het probleem niet alleen is dat er veel zonnestroom bijkomt maar dat het piekverbruik niet gelijk is met de pieklevering waardoor het netwerk overbelast dreigt te raken. Volgens Verdouw gaan zij hun klanten daarom nog meer pushen om de auto op te laden of de was te draaien op momenten dat er veel zonnestroom wordt opgewekt door hun zonnepanelen, zoals midden op de dag en niet ’s avonds of in de nachten. De stroom die je overdag opwekt is gratis.

De nieuwe regel gaat per vandaag in voor nieuwe klanten, huidige klanten gaan vanaf 1 oktober betalen

Geef een reactie