Rob Hartog aan de start tijdens IDM Assen

ENKHUIZEN – Rob Hartog stapt aanstaande vrijdag in de vrije trainingen weer op de Yamaha R1 tijdens zijn IDM Superbike thuisronde op het TT Circuit in Assen. De coureur van Team SWPN heeft dit seizoen nog geen wedstrijd kunnen rijden vanwege een schouderblessure opgelopen tijdens de 24 uur van Le Mans. Hartog was in de afgelopen weken nog niet fit genoeg om te racen, maar wil het in bijzijn van zijn fans en sponsoren komend weekend in ieder geval gaan proberen.

Het motorsportseizoen 2023 is voor Rob Hartog compleet anders verlopen dan gehoopt. Na vorig jaar een keurige derde plaats in zijn IDM Superbike debuutseizoen te hebben behaald, is de Yamaha-rijder dit jaar weinig in actie gekomen. In april brak Hartog zijn schouderblad en nekwervel bij een vervelende crash tijdens de 24 uur van Le Mans. Hartog probeerde al een aantal keer weer op de motor te stappen tijdens een test, maar helaas iedere keer nog met een negatief resultaat.

De IDM thuiswedstrijd is altijd speciaal en daarom heb ik de keuze gemaakt om het voor eigen publiek, de fans en mijn sponsoren in ieder geval te gaan proberen in de vrije trainingen van vrijdag. De afgelopen weken is het nog niet gelukt om aan de start te verschijnen. Mijn schouder voelt in het dagelijks leven goed aan, maar de belasting op een motor is alleen te testen door er op te stappen. Hopelijk gaat het vrijdag goed genoeg, zodat we samen met het team het complete raceweekend kunnen volbrengen. Dat zou op dit moment al een prachtig resultaat zijn.”

Rob Hartog

Of de schouder voldoende hersteld is om de wedstrijden te rijden tijdens de IDM Superbike ronde in Assen, weet Hartog op dit moment niet. Wel wil de 31-jarige het sowieso gaan proberen tijdens de vrije trainingen van vrijdag. Hopelijk gaat het met de schouder goed genoeg zodat Hartog ook de kwalificaties van zaterdag en de races van zondag kan volbrengen. De IDM Superbike races gaan zondag om 13:00 en 16:20 uur van start in Assen en zijn ook live te zien via www.idm.de/live.

Tijdschema IDM Superbike – Assen

vrijdag 18 augustus

  • 09:55 – 10:20  Vrije Training 1
  • 13:45 – 14:10  Vrije Training 2
  • 16:50 – 17:30  Vrije Training 3

zaterdag 19 augustus

  • 11:00 – 11:30  Kwalificatie 1
  • 14:40 – 15:10  Kwalificatie 2

zondag 20 augustus

  • 11:00 – 11:10  Warm up
  • 13:00             Race 1 (15 laps)
  • 16:20             Race 2 (15 laps)

Geef een reactie