KNMI geeft code geel voor onweersbuien vanaf zondagmiddag tot in de avond

ENKHUIZEN – Zondagmiddag trekken er stevige onweersbuien over het land. Bij de buien is er kans op hagel en zware windstoten van 75-100 km/u. Bovendien kan er in korte tijd veel neerslag vallen, hierdoor kan plaatselijk wateroverlast ontstaan. Verkeer en buitenactiviteiten kunnen hinder ondervinden. De buien trekken noordoostwaarts over het land en verlaten het noordoosten halverwege de avond.

Morgenmiddag zijn er eerst nog zonnige perioden. In de loop van de middag komen er van het zuidwesten uit onweersbuien. Er is hierbij kans op hagel, zware windstoten en plaatselijk veel neerslag. In het noordoosten blijft het waarschijnlijk tot aan het einde van de middag droog.

Voor de buien uit wordt het nog zeer warm. De maximumtemperatuur ligt tussen 27°C op de Waddeneilanden en 34°C in het zuidoosten. De wind is zwak tot matig uit verschillende richtingen, bij buien zijn er zware windstoten mogelijk van 75-100 km/u.

Morgenavond trekken zware onweersbuien noordoostwaarts met kans op hagel, zware windstoten en plaatselijk veel neerslag in korte tijd. In de loop van de avond wordt het van het zuidwesten uit droog. Er is weinig wind, bij de buien kunnen zware windstoten van 75-100 km/uur voorkomen. (Bron: KNMI)

Geef een reactie