Weerbericht Enkhuizen: Vanmiddag en vanavond stevige onweersbuien, lokaal veel regen

Zondag in de middag en avond stevige onweersbuien, in het zuidoosten en oosten code oranje, elders code geel.

ENKHUIZEN – Vanochtend zijn er zonnige perioden en is het droog. Er is weinig wind. Vanmiddag zijn er eerst nog zonnige perioden, maar al snel ontstaan op steeds meer plaatsen stevige onweersbuien. Er is hierbij kans op hagel, windstoten en veel neerslag in korte tijd. Vooral in het zuidoosten en oosten is kans op grote hagel van 2-4 cm en zware windstoten. In het noordoosten blijft het waarschijnlijk tot aan het einde van de middag droog.

Voor de buien uit wordt het nog zeer warm. De maximumtemperatuur ligt tussen 25°C vlak langs de kust en 33°C plaatselijk in het zuidoosten en oosten. De wind is eerst zwak tot matig uit verschillende richtingen. Bij de buien zijn er windstoten mogelijk van 60-75 km/u, vooral in het zuidoosten en oosten mogelijk ook zware windstoten van 75-100 km/u. In de tweede helft van de middag wordt de wind in het westen matig uit een noordwestelijke richting.

Vanavond trekken de onweersbuien noordoostwaarts en wordt het zuidwesten uit op de meeste plaatsen droog. Er staat een zwakke tot matig wind uit een noordwestelijke richting, maar wordt later weer zwak en veranderlijk.

Komende nacht kan er plaatselijk nog een bui voorkomen, eerst mogelijk nog met onweer. De minimumtemperatuur ligt rond 16°C. Er is weinig wind, aan de kust en op het IJsselmeer staat een matige wind uit een west tot zuidwestelijke richting.

Morgenochtend zijn er perioden met zon en blijft het op de meeste plaatsen droog. De wind neemt toe naar matig uit een westelijke richting. Morgenmiddag wisselen zon en wolken elkaar af. In het oosten en noordoosten kan er nog een lichte bui voorkomen, elders is het droog. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 20°C op de wadden tot 26°C in het zuidoosten. Er staat een matig wind uit het westen.

Morgenavond zijn er opklaringen en blijft het droog. Er is weinig wind, aan zee staat een matige wind uit het zuidwesten.

Geef een reactie