Meedenken over de toekomst van Enkhuizen en de SED

SED – Gemeenten Stede Broec, Enkhuizen en Drechterland nodigen inwoners én belangbehartigers en vertegenwoordigers van organisaties en verenigingen van harte uit om deel te nemen aan gesprekken over de toekomst van onze gemeenten.

  • Hoe ziet onze ideale toekomst eruit?
  • Welke mooie waarden en voorzieningen willen we behouden?
  • En hoe kunnen we dat doen
  • Wat gaat er nu minder goed en willen we aanpakken?

Van 12 tot en met 15 februari gaan de drie gemeenten graag met u in gesprek op verschillende manieren, tijdstippen en locaties.

Praten, informeren en keuzes maken over onze toekomst

De Omgevingswet van 1 januari 2024 vraagt van gemeenten dat zij anders gaan werken. Het doel is om flexibeler om te kunnen gaan met actuele vragen, problemen en ideeën. Samenwerken is hierbij belangrijk. Samen met inwoners, professionals, bedrijven, organisaties en regio-gemeenten. Stede Broec, Enkhuizen en Drechterland maken daarom samen één omgevingsvisie.

Waar kunt u in gesprek?

Dinsdag 13 en woensdag 14 februari overdag zijn er open gesprekken en korte interviews op de stations en in de winkelcentra. Ook zijn er voor inwoners inloopmiddagen en -avonden en voor organisaties en verenigingen inloopavonden/tafelgesprekken op:

  • Enkhuizen, Bibliotheek, Wielewaal 3 in Enkhuizen, op maandag 12 februari van 16.30 – 18.00 en van 19.00 – 20.30 uur.
  • Drechterland, gemeentehuis, Raadhuisplein 1 in Hoogkarspel, op woensdag 14 februari 16.30-18.00 en van 19.00 -20.30 uur.
  • Stede Broec, ‘Theater Het Postkantoor’ Hoofdstraat 17 in Bovenkarspel, op donderdag 15 februari van 16.30 – 18.00 en van 19.00 – 20.30 uur.

De drie gemeenten gaan graag met u in gesprek over welke prioriteiten zij moeten stellen en hoe we landelijke opgaven kunnen oppakken passend bij onze eigen gemeente(n). Let op: Inwoners kunnen in de middag of de avond inlopen voor meer informatie, aanmelden is niet nodig.

Organisaties en verenigingen kunnen in de avonden aanschuiven bij tafelgesprekken. In de gesprekken kijken zij waar de gemeenten elkaar kunnen versterken en welke ontwikkelingen er op hun afkomen en hoe ze die gezamenlijk kunnen oppakken. Meld u hiervoor aan via gemeente@stedebroec.nl, of stadhuis@enkhuizen.nl of gemeente@drechterland.nl  o.v.v. Tafelgesprekken. Meld namens welke organisatie of vereniging u komt.

Naast fysieke gesprekken kunt u ook onderstaande korte online enquêtes invullen (7 vragen). Kies zelf of je beide enquêtes invult of een keuze maakt.

Geef een reactie