Rob Hartog stoomt zich klaar voor de start van het IDM-seizoen op de Sachsenring

ENKHUIZEN – Rob Hartog maakt zich samen met team SWPN op voor de start van het nieuwe IDM Superbike seizoen 2024. Dit weekend zal de Yamaha-coureur voor het eerst dit seizoen aan de startlijn verschijnen voor het eerste raceweekend van het Internationale Deutsche Motorradmeisterschaft (IDM). Dit zal gebeuren van vrijdag 3 tot en met zondag 5 mei op het spectaculaire Sachsenring circuit.

Foto: Rob Hartog

De afgelopen periode heeft de rijder uit Enkhuizen niet stilgezeten. Sterker nog, hij heeft juist veel op de Yamaha YZF-R1M gezeten om verschillende testprogramma’s af te werken. Zo heeft Hartog getest op Spaans grondgebied op het circuit van Valencia en Jerez, hier was het zaak om het gevoel met de machine weer te krijgen na een lange winterperiode niet op de motor te hebben gezeten. Maar ook testte Hartog samen met zijn team Stichting Wegrace Promotie Nederland ter voorbereiding op het IDM Superbike seizoen. Een waardevolle test ter voorbereiding op het 2024 IDM Superbike seizoen.

Ik kijk uit naar de seizoensopening op de Sachsenring! We hebben de eerste testen met het team er net op zitten in Spanje en ik merk dat het ritme en vertrouwen steeds meer terugkomt. De Sachsenring is een nieuwe baan voor mij, desondanks ga ik samen met Team SWPN voor een goede opening van het seizoen!

Rob Hartog

De 32-jarige Hartog is benieuwd hoe zijn kansen zijn tijdens de eerste ronde van 2024. Het deelnemersveld oogt sterkt en na een moeizaam 2023 zal hij gebrand zijn om revanche te nemen in het nieuwe jaar. Ook zijn er enkele veranderingen betreft het kwalificatiesysteem dit seizoen. Vanaf heden zal er op zaterdag worden gereden in twee Superpole-sessies van vijftien minuten. Op de vrijdag van elk evenement zullen de twaalf snelste coureurs zich rechtstreeks plaatsen voor de Superpole 2. Dit gebeurt in de zogeheten ‘Superpole Pre-practice’. Alle andere rijders moeten knokken voor hun startposities in Superpole 1. Vervolgens mogen de drie snelste uit Superpole 1 ook meedoen aan Superpole 2, waardoor zij hun kans behouden op een van de topplaatsen. Hoe dan ook kunnen we ons opmaken voor een enerverend seizoen.

De wedstrijden aanstaande zondag en gedurende het complete seizoen zijn live te volgen via de volgende link: idm.de/live

Geef een reactie