Severijn schenkt WF tijdritwinst

WEST-FRIESLAND – Met een machtige pedaaltred snelde Thom Severijn gister naar de winst in de landelijke Clubcompetitie tijdrit in Dronten. In de eerste editie van de chronorit bleek Severijn met zijn eindtijd van 30.03 minuten over de 25,7 kilometer (gem 51,4 km/uur) twaalf tellen rapper dan zijn naaste belager Quinten Veling uit Monnickendam. Groninger Bodhi del Grosso snelde op 33 tellen naar de derde plaats.

Foto aangeleverd

De dertig jarige Severijn is een opvallende nieuwkomer bij West-Frisia. De van oorsprong Brabander stapte enkele jaren terug als student op de fiets. Zijn talent voor tijdrijden bleek al snel. Onder begeleiding van oud-eliterenner Jelmer Nuijten is het NK  Tijdrijden voor elites zonder contract het volgende doel.

Bram Kras uit Zwaag noteerde de zeventiende tijd. Spanbroeker Joost Nat moest zich tevreden stellen met de 26e stek. Naast Severijn hielden de overige drie West-Frisianen elkaar in evenwicht. Bas Feenstra zette de 49e tijd op de klokken. Armando van Bruggen volgde als 56e, terwijl Mike Dogterom als 62e werd afgevlagd. Met eindtijden van 33.00, 33.08 en 33.13 minuten bleven de drie dicht bijeen.

Het nieuwe evenement ten oosten van Dronten bleek een schot in de roos. Alle 26 deelnemende teams stonden vol ambitie aan het vertrek. De combinatie van OWC Oldenzaal – AWV de Zwaluwen greep individueel geen podiumplaatsen, maar verraste met de winst in het ploegenklassement.

Geef een reactie