SV Enkhuizen won met enig overwicht na rust van Hollandia T. (Video)

ENKHUIZEN – Jordy Hoorn was de gevaarlijkste man van Hollandia T. Hij was een handenbinder voor de verdediging van SV Enkhuizen. Hij had ook de eerste kans, maar zag zijn bal gestopt door doelman Robbin van Graven. Aan de andere kant was er ook gelijk een mooie bal op het doel van Martijn Veldboer.

Tekst & video: Bert Putters

Over enige afstand probeerde Bryan Kaagman en schot op doel of was het een verkeerde voorzet. De doelman hoefde de bal niet aan te raken, maar viel wel hard tegen de paal. Hollandia Tuitjenhorn wist vaak verrassend door de verdediging te spelen. Ook Joep Klijbroek van Hollandia sneed door de verdediging van SV Enkhuizen, maar ook zijn doelpoging werd onschadelijk gemaakt. Ondanks de fanatiek aanwijzingen van coach Jeffrey Androg, hij heeft nog een jaar bijgetekend, waren er wel kansen maar deze werden niet afgerond tot een doelpunt.

SV Enkhuizen kreeg het moeilijk mede door het neerleggen in het strafschopgebied van Jordy Hoorn Hollandia T. Hij omspeelde Bryan Dammers van SV Enkhuizen en die kon niet anders doen dan hem neerleggen. “Strafschop”. Het is vaak een ongeschreven wet dat het slachtoffer deze nooit zelf neemt. Nee, Jordy Hoorn deed dit wel.  Zijn bal ging over het doel. Weg kans. Enige tijd later had dezelfde speler wel een mogelijkheid in de 20e minuut lepelde hij de bal over enige afstand op het doel van Robbin van Graven. Deze stond iets te ver voor zijn doel,0-1.

SV Enkhuizen grossierde in hoekschoppen, maar de bal viel elke keer verkeerd. Maar 26e minuut was het raak in een kluwen van spelers raakte Sonny Pronk de bal op de goede manier, 1-1. Het bleef proberen door SV Enkhuizen, maar doelman Veldboer stond paraat. Ook probeerde Enkhuizen nog een Maradonna doelpunt te maken met de hand. De goed leidende scheidsrechter Theo Groot zag de overtreding. Rust 1-1.

Goed dat scheidsrechter Groot de spelers naar de kant stuurde voor een drinkpauze. Het was behoorlijk warm mede door het kunstgras. Regelmatig moest Van Graven SV Enkhuizen handelend optreden, maar ook zijn collega aan de andere kant had geen makkelijke middag. Bij de zoveelste hoekschop in de 65e minuut van de was het eindelijk raak in een kluwen van spelers viel de bal goed voor de voeten van Robin Dols.2-1.

Hollandia T   probeerde terug te komen naar 2-2, maar het lukte niet. Zij begonnen de 2e helft op 0 hoekschoppen kwam bijna op gelijke hoogte van SV Enkhuizen. 5 stuks. Ook gingen zij 1 op 1 spelen en daardoor ontstonden gaten in de verdediging. Nee, SV Enkhuizen profiteerde daar mee en Brett Schoonenberg schoot over grote afstand de 3-1 binnen.