Tussen Kunst en Kidz, hét creatieve doe-evenement in de meivakantie

ENKHUIZEN – Deze meivakantie strijkt het jaarlijkse creatieve doe-evenement Tussen Kunst en Kidz weer neer in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Op 4, 5 en 6 mei is het buitenmuseum dé plek waar kinderen en hun families creatief aan de slag kunnen. Dans en zing volop mee met de voorstelling Apennoten, bekend van het gelijknamige tv-programma op de NPO. Kinderen kunnen een eigen waterkunstwerk maken én als kers op de taart op de foto met de prachtige MinMeerZee! En er is nog meer te beleven: van schminken en verven op water tot schilderen in de openlucht, voor ieder wat wils! Koop nu een speciale familiekaart met 20% korting online en selecteer een tijdslot.

Foto: aangeleverd

Dans, zing en speel mee met het duo, Bas Fortgens en Nienke van den Berg, van Apennoten. Het duo geeft twee muzikale voorstellingen van drie kwartier per dag. Een gezellig feestje om bij te zijn! De (klein)kinderen kunnen meedoen aan diverse watergerelateerde activiteiten, zoals Ebru-kunst waarbij je op water schildert. Ook kunnen ze zich laten schminken met waterdesigns van dolfijnen en sierlijke waterdruppels. Met het maken van onderwaterdiertjes van oude cd’s helpen ze mee met het maken van een betoverende onderwaterwereld. Ontdek ook het wandelende straattheater: MinMeerZee, die niet alleen kan dansen, maar ook kan praten. Stel haar een vraag, voordat ze weer in de zee verdwijnt. Amateurschilders toveren ondertussen een voor een stukjes van het buitenmuseum op hun doek tevoorschijn, kom kijken en zie wat er ontstaat!

Waterwijs

Tijdens dit evenement kun je je onderdompelen in de wereld van drinkwater. Kinderen kunnen aan de slag met proefjes in het Waterlab; filter water of kijk door de microscoop welke beestjes in het IJsselmeerwater leven. Daarnaast is er een Waterwijs speurtocht, waarbij kinderen meevliegen met museummascotte Marretje en ontdekken hoe de Zuiderzeeërs omgaan met water. Na afloop ligt er een Waterwijs attentie voor ze klaar. Wandel langs zeven historische waterlocaties en luister naar de nieuwe audioserie. Onderweg ontdek je ook vier indrukwekkende waterkunstwerken. Stap onder de Waterpoort van DROPSTUFF MEDIA en geef een draai aan het wiel om te ervaren hoeveel water je dagelijks verbruikt of beklim de uitkijktoren van Arjen Boerstra, Camera Batavia. Maak je bezoek compleet in het binnenmuseum, waar je nog meer leert over persoonlijk watergebruik van toen én nu.

Expeditie Waterwerken 

Vanaf zaterdag 27 april is het waterdoepark Expeditie Waterwerken weer open. Leer op een actieve en speelse manier de waarde, kracht en betekenis van water. Start in de waterwerkplaats waar kinderen de expeditiekaart ontvangen die leidt langs de diverse testonderdelen op het land én op het water. Tijdens de expeditie verzamelen ze stukjes van een geheime code. Ontdek het nieuwe Polderspel en zorg dat het dorp droog blijft. Test je overstromingskennis in het vernieuwde Droge Voetendoolhof en klim op de nieuwe Speeltoren om de hulp van de reddingsdiensten in te roepen. Weten jullie uiteindelijk de code te kraken? Expeditie Waterwerken is mede mogelijk gemaakt door Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK).

Geef een reactie