Twee keer genieten van Avond in het buitenmuseum

ENKHUIZEN – Wegens het succes van voorgaande jaren organiseert het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen dit jubileumjaar niet één, maar twee sfeervolle avondopenstellingen op 21 en 28 oktober. “Het buitenseizoen wordt traditiegetrouw afgesloten met de Avond in het buitenmuseum. Vanwege de grote vraag naar tickets hebben we besloten om dit jaar een tweede avond te organiseren, zodat nog meer mensen kunnen genieten van deze bijzondere ervaring”, aldus Paulien van Tillo, hoofd Publiekszaken.

Wat kun je verwachten?

Tijdens de Avond in het buitenmuseum zijn er muzikale optredens en zorgen talloze stormlantaarns voor een unieke sfeer in de straten en huisjes. Voor kinderen zijn er gratis lampionnen verkrijgbaar, zolang de voorraad strekt. Op 21 oktober zijn er gedurende de avond in de Markerhaven maar liefst drie lasershows, terwijl op zaterdag 28 oktober de avond feestelijk wordt afgesloten met een vuurwerkshow.

Niet alleen kun je de huisjes van het buitenmuseum bezoeken, maar ook zijn de ambachtslieden in touw en brengen de rolspelers het museum tot leven. Daarnaast draait de Oudhollandse kermis op volle toeren met gratis kermisattracties uit het begin van de 20ste eeuw. Maak een ritje in de ouderwetse rups, zweef in de zwanenzweefmolen, zwier op de luchtschommel of probeer je geluk bij de schiettent. Bewonder ook Kaatje Stip, die met haar feestelijk verlichte, bewegende poppenkastjurk verhalen vertelt.

Tekst gaat verder onder de foto

Muzikale optredens

Op beide avonden is er een apart muzikaal programma samengesteld. Hier alvast een greep uit het programma:
• Folkzangeres en songwriter Hanneke Laura neemt je mee naar vervlogen tijden met haar akoestische muziek.
• Geniet van Janis McCoury, een driekoppige bluegrass/americana band uit Noord-Nederland.
• De Oriental Jazzband speelt swingende muziek uit New Orleans met een persoonlijke en unieke twist.
• De drie zangeressen van SYA begeleiden zichzelf op verschillende akoestische instrumenten en delen hun voorliefde voor mooie meerstemmige muziek.
• Het Shantykoor Compagniezangers uit Medemblik brengt originele shanties en zeemansliederen ten gehore.
• Muziekvereniging Juliana uit Marken treedt op in traditionele Marker klederdracht.

Voor het complete overzicht kun je terecht op de website van het museum.

Geef een reactie