Weerbericht Enkhuizen: regenachtige dinsdag

ENKHUIZEN – Vanochtend is het zwaar bewolkt en regen breidt zich van het westen uit geleidelijk oostwaarts uit over het land. In het oosten en noordoosten blijft het tot aan het einde van de ochtend nog droog. Er staat een matige wind uit zuidelijke richtingen. Vanmiddag valt er in het hele land regen, soms regent het flink door. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 14°C tot 18°C plaatselijk in het oosten. Er staat een matige wind uit zuidelijke richtingen.

Vanavond regent het eerst in het hele land, in het zuidwesten wordt het in de loop van de avond droger. De wind uit zuidelijke richtingen wordt matig, langs de kust en op het IJsselmeer soms vrij krachtig.

Komende nacht trekt de meeste regen naar het noordoosten weg en volgen er nog enkele buien. De minimumtemperatuur ligt rond 11°C. De wind komt uit richtingen tussen zuid en west en is overwegend matig.

Morgenochtend is het bewolkt. In het zuidoosten en oosten is de zon nog af en toe te zien. Er komt een enkele bui voor. Later in de ochtend worden de buien in het zuidwesten wat zwaarder en talrijker en is ook onweer mogelijk. De wind komt uit westelijke richtingen en is matig. Morgenmiddag is het zwaar bewolkt met slechts af en toe zon en zijn er talrijke buien, plaatselijk met onweer. De middagtemperatuur loopt uiteen van 14°C langs de noordwestkust tot 17°C in het oosten. De wind is westelijk en zwak tot matig.

Morgenavond nemen de buien van het zuiden uit af en wordt het uiteindelijk op de meeste plaatsen droog. De zwakke tot matige wind uit westelijke richtingen neemt af en aan het einde van de avond is er weinig wind. (Bron: KNMI)

Geef een reactie