Weerbericht Enkhuizen: vandaag eerst veel bewolking, vanmiddag geleidelijk meer zon

ENKHUIZEN – Vanochtend overheerst op veel plaatsen de bewolking, alleen in het uiterste zuiden schijnt eerst nog even de zon. In het noorden kan plaatselijk wat lichte motregen, elders is het droog. De noordoostenwind is matig, langs de kust vrij krachtig. Vanmiddag breekt de zon weer wat vaker door, maar vooral in het noorden blijft er veel bewolking aanwezig. De maximumtemperatuur varieert van 13°C op de Wadden tot plaatselijk 21°C in het zuidoosten. Het is droog. De noordoostenwind is matig, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig, later langs de zuidwestkust mogelijk krachtig, 6 Bft.

Vanavond klaart het van het oosten uit op. Het blijft droog. De noordoostenwind is meest matig, langs de westkust vrij krachtig, langs de zuidwestkust mogelijk krachtig, 6 Bft.

Komende nacht is het droog. In het noorden en oosten komt er plaatselijk mist voor. De minimumtemperaturen lopen uiteen van 5°C in het noordoosten tot plaatselijk 10°C in het zuidoosten. De noordoostenwind is overwegend matig, in het noordoosten staat weinig wind.

Morgenochtend is het zonnig, alleen in het Waddengebied drijft er soms bewolking vanaf zee binnen. Er staat een matige noordoostenwind. Morgenmiddag zijn er flinke zonnige perioden, al blijft het noordelijk kustgebied gevoelig voor bewolking vanaf zee. Met maximumtemperaturen van 18 tot 25°C wordt het een stuk warmer, alleen op de Wadden blijft het met 15°C koel. De noordoostenwind is matig, langs de westkust vrij krachtig tot krachtig, 5-6 Bft.

Morgenavond is het in het Waddengebied vrij bewolkt, elders is het helder. Het blijft droog. (Bron: KNMI)

Geef een reactie