Weerbericht Enkhuizen: wisselvallig met buien

ENKHUIZEN – Vanochtend schijnt hier en daar de zon. In het noorden en westen komen enkele buien voor. De zuidwestelijke wind is overwegend matig. Vanmiddag is het half tot zwaar bewolkt met in de noordelijke helft enkele buien. In de zuidelijke helft blijft het overwegend droog met vooral in het zuidoosten af en toe zon. De maximumtemperatuur ligt rond 18°C in het noorden en 22°C in het zuidoosten. De zuidwestenwind is matig, aan de westkust (vrij) krachtig, windkracht 5 tot 6.

Vanavond blijft de bewolking overheersen. Vooral in het westen en noorden gaat het af en toe regenen. De wind draait naar zuid tot zuidwest en is matig, vlak aan zee vrij krachtig en in het Waddengebied later krachtig.

Komende nacht valt er langs de westkust en in het noordwesten en noorden regen, elders is het overwegend droog. De minimumtemperatuur ligt rond 15°C. De wind komt uit een zuidelijke richting en is meest matig, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig.

Morgenochtend is het bewolkt en zijn er vooral in de noordelijke helft perioden met regen, in het zuidoosten blijft het waarschijnlijk droog. De wind draait naar zuidwest en neemt toe naar matig tot vrij krachtig, langs de kust en op het IJsselmeer naar krachtig, windkracht 6. Morgenmiddag overheerst de bewolking en valt er af en toe regen of motregen. In het noordwesten en noorden wordt het geleidelijk droog en breekt de zon steeds vaker door. De maximumtemperatuur ligt rond 19°C. De zuidwestelijke wind is matig tot vrij krachtig, langs de kust en op het IJsselmeer krachtig, windkracht 6.

Morgenavond zijn er in het noordwesten opklaringen, in het zuidoosten is het bewolkt en komen buien voor, mogelijk met onweer. De wind blijft zuidwest maar neemt geleidelijk wat in kracht af. (Bron: KNMI)

Geef een reactie