38-jarige inwoner Enkhuizen hoort lange taakstraf eisen, de man heeft een flinke lijst aan misdrijven

ENKHUIZEN – De Advocaat-generaal van het openbaar ministerie heeft afgelopen tegen de 38-jarige Abdel R. uit Enkhuizen een taakstraf van 240 uur geëist en een celstraf van 255 dagen waarvan 150 dagen voorwaardelijk. Daarnaast wil de AG. dat een nog openstaande celstraf wordt omgezet in een taakstraf van 120 uur en dat R. zich gaat verplicht gaat laten behandelen en zich moet melden bij de reclassering

Abdel R. heeft een flinke lijst van misdrijven achter zijn naam staan, inbraken in o.a. Enkhuizen, Stede Broec en Drechterland maar ook voor diefstal en heling van gestolen goederen. Abdel R. was tegen tegen zijn straf in hoger beroep gegaan, de rechtbank in Alkmaar veroordeelde R. in 2021 tot 12 maanden celstraf waarvan 3 maanden voorwaardelijk.

Omdat R. al 105 dagen heeft gezeten sinds zijn aanhouding in 2020 hoeft hij niet terug naar de cel. Tijdens de zitting in het Gerechtshof in Amsterdam vertelde R. dat er bij hem ADHD is geconstateerd en dat hij nu medicatie krijgt en daarnaast ook onder behandeling staat. R. is nu ook van de drugs af en heeft een eigen woonruimte en krijgt daarnaast hulp bij het oplossen van zijn schulden.

Uitspraak over 2 weken.

Geef een reactie