Inwoner Enkhuizen aangehouden in hennepplantage Hauwert

HAUWERT – Een aantal tips was aanleiding voor de politie om onderzoek te doen bij een pand aan de Hauwert in Hauwert. Het resultaat: Op 27 december is er een hennepkwekerij aangetroffen met 850 planten en een droogruimte.

Onderzocht wordt of er eerder geoogst is. Dit is om in te schatten hoeveel wederrechtelijk voordeel er gevorderd kan worden.

Er zijn twee mannen aangehouden, een 50-jarige man uit Enkhuizen en een 51-jarige man uit de gemeente Medemblik. Zij waren allebei aanwezig toen de politie het terrein betrad.

Zij worden verdacht van vervaardigen, verwerken en/of verkopen van softdrugs èn diefstal van stroom. Zij zijn allebei in verzekering gesteld. De planten en kweekbenodigdheden zijn door een gespecialiseerd bedrijf vernietigd.

De politie maakt ook rapportage op en stuurt deze naar de gemeente. Dan kan de burgemeester ervoor kiezen eventuele maatregelen te nemen met betrekking tot het pand.

Ook een vermoeden van een hennepplantage in de buurt? Meld het vooral. Illegaal stroomtappen en stoffen die gebruikt worden voor de hennepteelt kunnen zeer gevaarlijk zijn. Ook trekt een kwekerij criminaliteit aan.

Bel 0900-8844, of Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000

Geef een reactie