Monumentendag bij Volkssterrenwacht Orion

BOVENKARSPEL – Aankomende zondag 10 september tijdens het monumentenweekend is ook Volkssterrenwacht Orion open: publiek, zowel jeugd als volwassenen, is van harte welkom van 14 tot 17 uur om een reisje door het heelal te maken.

Orion is dan wel geen monument, maar er wordt in de ontwikkeling in de sterrenkunde tijdens diverse projecten vooruit gekeken in de tijd en tijdens het kijken naar de sterren wordt er teruggekeken in de tijd; het beeld, dat gezien wordt door telescopen, is vaak dan al vele lichtjaren onderweg.

Monumentendag
Photo by Pixabay on Pexels.com

Monumentendag

In de expositieruimte komen bezoekers veel te weten over wat zich in het heelal afspeelt op het gebied van sterrenkunde, ruimtevaart en recente ontwikkelingen van diverse projecten. En bij zonnig weer kan er naar de dichtstbijzijnde ster, de Zon, gekeken worden naar de zonnevlekken via een speciale telescoop.

Ook aan geologie wordt aandacht besteed; zo zijn diverse onderdelen van dino’s te zien en is er een mooie collectie echte meteorieten en mineralen te bewonderen.

Lees ook: Twee dagen lang monumenten bezoeken in Enkhuizen

De toegang tot de sterrenwacht is gratis en er hoeft van te voren niet te worden aangemeld. In het planetarium zijn fulldome filmvoorstellingen: om 15.00 uur is de film ‘ Natural Selection” te zien

Bekijk de wereld door de ogen van Charles Darwin en wees getuige van de meest opwindende wetenschappelijke ontdekkingen. Observeer de prachtige natuur en laat zo de wetenschappelijke puzzel langzaam maar zeker op zijn plaats vallen. Darwin zelf legt het eenvoudige en mooiste mechanisme uit dat de evolutie van al het leven op aarde verklaart: Natuurlijke Selectie, het meest wonderbaarlijke idee dat iemand ooit gehad heeft…….Zeil mee met de jonge Charles Darwin, aan boord van de HMS Beagle en ontdek de wereld!

Deze film wordt op een bolvormig scherm geprojecteerd, duurt ongeveer veertig minuten en is Nederlands ingesproken. Zowel kinderen als volwassenen zijn van harte welkom; de films is leuk en educatief.

Entree voor de film is € 5,– per persoon per film; kinderen tot twaalf jaar betalen € 3,– per film per persoon. Van te voren aanmelden voor de film via: pr@volkssterrenwachtorion.nl.

Meer info over Orion op: www.volkssterrenwachtorion.nl of via 0648850445.

Geef een reactie