NOORD-HOLLAND – De politie gaat verkeersaso’s harder aanpakken, en dan niet alleen de verkeersaso’s die door hun rijgedrag anderen in gevaar brengen maar ook snelheidsovertreders bestuurders van voertuigen die te veel lawaai maken.
Het is tegenwoordig bijna gemeengoed aan het worden, auto’s, motoren en zelfs scooters die met speciale uitlaten rijden waardoor ze veel meer lawaai maken dan toegestaan is en bij het gas loslaten enorme knallen laten horen uit de uitlaten.
Politie is het zat en gaat sneller wok-meldingen uitdelen
Om de overlast een halt toe te roepen gaat de politie nu veel sneller wok-meldingen uitdelen aan verkeersaso’s. Zodra een wok-melding is gegeven mag de bestuurder van het voertuig niet meer op de openbare weg rijden. Dit is pas weer toegestaan als het voertuig een herkeuring heeft gehad na in originele staat te zijn teruggebracht. Dit moeten de eigenaren van deze voertuigen zelf betalen.
Tekst loopt door onder de foto
Afgelopen zaterdag kregen tijdens een verkeerscontrole in Overveen (NH) maar liefst 13 bestuurders van een voertuig een wok-melding, 6 motorrijders en 7 bromfietsers overkwam hetzelfde, naast de wok-melding kregen deze 13 bestuurders ook nog een boete.
In totaal werden er ruim 100 boetes uitgeschreven voor o.a. de snelheid, niet handsfree bellen en het voertuig te hebben opgevoerd, veelal de bromfietsen/scooters.
Lees ook: Wijkagenten onzichtbaar in de wijk, 3 vragen aan de politie
Verkeersveiligheid vergroten
Het aantal verkeersslachtoffers was in Nederland vorig jaar hoger dan in de jaren ervoor. Menselijk gedrag ligt meestal ten grondslag aan verkeersongevallen. Mensen rijden te hard, ze zijn onder invloed van middelen of ze laten zich afleiden door bijvoorbeeld het gebruik van een mobiele telefoon. De politie houdt regelmatig controles om de verkeersveiligheid te vergroten.
Verkeersaso’s zijn personen die zich roekeloos en gevaarlijk gedragen in het verkeer, wat een gevaar vormt voor zowel henzelf als andere weggebruikers. Ze overtreden verkeersregels, negeren waarschuwingssignalen, overschrijden de snelheidslimieten en vertonen agressief rijgedrag.
Het gedrag van verkeersaso’s kan ernstige gevolgen hebben, zoals verkeersongevallen, letsel en zelfs de dood. Het is belangrijk dat we ons bewust zijn van hun gedrag en actief bijdragen aan een veilige verkeersomgeving.
Als weggebruikers kunnen we verkeersaso’s vermijden door defensief te rijden, altijd de verkeersregels te volgen en geduldig te blijven, zelfs in stressvolle situaties. Het is ook essentieel om alert te zijn op onze eigen verkeersveiligheid en om verdachte of gevaarlijke rijgedragingen te melden bij de juiste autoriteiten.
Laten we streven naar respectvol gedrag in het verkeer en samenwerken om de wegen veilig te houden voor iedereen.