VVD Enkhuizen zet vraagtekens bij de afgelopen Ironman, ‘was was de impact op de hulpdiensten?’

ENKHUIZEN – Pascal Overwijn, Fractievoorzitter van de VVD Enkhuizen heeft het college van Enkhuizen schriftelijke vragen gesteld over het verloop van de Ironman die afgelopen zondag negatief in het nieuws kwam omdat 90 deelnemers en bezoekers werden bevangen door de hitte, 50 hiervan moesten door de hulpdiensten worden onderzocht en 8 moesten naar het ziekenhuis worden vervoerd.

Een groot aantal ambulances waren opgeroepen om naar Hoorn te komen om te assisteren, iets dat natuurlijk gevolgen had voor de overige ambulancediensten in West-Friesland. Overwijn wil daarom van het college weten wat de impact is geweest op de aanrijtijden van de ambulancedienst in West-Friesland en of dit ook weerslag had op de inzetbaarheid van de politie en brandweer, en of er door de hulpdiensten aanvullende kosten zijn gemaakt en over welke bedragen er dan wordt gesproken. Overwijn wil het liefst dat deze kosten op de organisatie gaan worden verhaald.

Maar ook wil Overwijn weten of de burgemeesters van de deelnemende gemeenten in West-Friesland wel duidelijk zijn geïnformeerd door de organisatie over een hitte protocol en of zij daar inspraak in hebben gehad. Het KNMI kwam 5 dagen voor de start van Ironman al met het bericht dat het ook in West-Friesland tropisch heet zou gaan worden met temperaturen van 30 graden of hoger.

Overwijn is daarom ook benieuwd of er is gesproken over afgelasting van het evenement vanwege de weersomstandigheden. In Utrecht werd afgelopen zondag vanwege de hitte de halve marathon afgelast en andere duursport evenementen werden ingekort of ook afgelast.

Overwijn wil daarom van het college weten of bij de afgifte van de vergunning afspraken zijn gemaakt over een mogelijk afgelasting vanwege de weersomstandigheden.

Foto: Henk Kroeb

Geef een reactie